L. Houghton residence

Whistler, British Columbia
for RPI / L. Houghton

This 5,000+ sq. ft. Residence is located in Taluswood in Whistler, BritishColumbia, overlooking the 2010 Olympic Downhill Run. Designed and built as a family vacation retreat it became a show case for the owners collection of West Coast Native Art.

The residence includes a library overlooking the family dining hall which is a separate but attached building with spectacular views down the Tantalus mountain range and Whistler Valley, a glass enclosed wine cellar for a collection of vintage wines, family theatre that would seat 25 people, outdoor jacuzzi and waterfalls, six bedrooms, a separate attached and self contained guest house, and breathtaking landscaping.

The building was designed over two years, constructed over three years in concrete, timber and steel frame with an envelope of hand land stone.

 

 
ResidentialVaughan Hoy