G. Houghton Residence

Whistler, British Columbia
for RPI / G. Houghton

A companion residence to the L. Houghton Residence located at the end of Taluswood Drive this stately home was designed for year round living. This five bedroom home situated on a tight site also has dramatic views to the south down the Whistler Valley and views of the Tantalus Mountain Range. 

This residence included a self contained guest house, five bedrooms with four on a second floor, and dramatic open living and formal dining room, and an open plan kitchen, dining, and family room combined. A stone faced rotunda at the core of the house created a reading and circulation area. 

Majestically raised on it’s site, the main floor sits atop a three car garage and service area, with cascading reflecting pools integrating an indigenous landscaping plan surrounding the building. Designed to appear as a classic alpine residence the house was contemporary in it’s material and detail palette of steel, glass, concrete, heavy timber and stone.

 

 
ResidentialVaughan Hoy